Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Vuit explotacions agràries, nou restaurants i dotze allotjaments del Baix Ebre participaran a Benvinguts a pagès

Imatge
 
Vuit explotacions agràries, nou restaurants i dotze allotjaments del Baix Ebre participaran a Benvinguts a pagès
El Consell Comarcal col·labora en aquesta iniciativa de la fundació Alícia que promou el producte de proximitat
30/05/2016

Vuit explotacions agràries, nou restaurants i dotze allotjaments rurals de la comarca del Baix Ebre participaran a la primera edició de Benvinguts a pagès, una iniciativa promoguda per la Fundació Alícia, juntament amb l’Agència Catalana de Turisme i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, que consisteix en un cap de setmana  (17, 18 i 19 de juny) en què pagesos de tot Catalunya obriran les portes de casa seva per ensenyar els seus camps, els seus ramats i els seus obradors. Al Baix Ebre aquesta iniciativa compta amb la col·laboració del Consell Comarcal.

Benvinguts a pagès és una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on neix allò que mengem.

De moment, a la comarca del Baix Ebre ja s’han adherit les explotacions Bodegas El Grial, Ecoherbes Park, Ecomingo, L’horta del Carme, Mel Múria, Oli Coll de l’Alba, Licarfruit i Cooperativa de l’Aldea; els restaurants Restaurant Xiringuito, Delta Hotel Restaurant, Restaurant Garxal, Restaurant Vistamar, Mas Masdeu, Restaurant La Llar Hèctor Roda, Restaurant Sol, Parador de Tortosa i Braseria Rosa Mari i els allotjaments Antiga Estació de Benifallet, Càmping Ampolla Playa, Casa Llebra I-II, Delta Hotel, Hostal Cling 43 B&B, Hotel Ampolla Sol, Hotel Casa Ceremines, Hotel Rull, La Remulla, Mas Melivent, Masia Botargo i Parador de Tortosa.

Benvinguts a pagès s’emmarca dins els actes de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 i de l’Any temàtic promocional dedicat a la gastronomia i l’enoturisme, que tenen com a objectius posicionar el producte agroalimentari local com a exponent singular del territori i com a base d'una cuina que aporta un accent particular a la cultura. L’objectiu és posicionar Catalunya pels seus productes, la seva cuina i com a destinació turística enogastronòmica.

A través del web www.benvingutsapages.cat, els visitants poden consultar les explotacions, restaurants i allotjaments que participen en la iniciativa, i triar quines cases de pagès volen visitar, quantes nits volen passar fora, on es volen allotjar i on volen reservar el seu menú especial de producte de proximitat. El web s’actualitza de forma permanent per incloure informació i fitxes de les explotacions i establiments que confirmen la seva participació al Benvinguts a pagès i que es preveu que, en total, siguin gairebé 600.

Les explotacions faran visites gratuïtes el dissabte de 10 del matí a 7 de la tarda i el diumenge de 10 del matí a 3 de la tarda. Divendres i diumenge a la tarda diverses explotacions també faran visites gratuïtes per a grups que hagin fet reserva prèvia contactant directament amb la casa.

Les visites duraran aproximadament una mitja hora i no caldrà reservar amb antelació l’horari d’arribada (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria de cases, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que es facin a la masia o explotació i, a més, tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.