Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Un total de 27 cuiners professionals participen en el segon Seminari de Creativitat Culinària de Baix Ebre Avant

Un total de 27 cuiners professionals participen en el segon Seminari de Creativitat Culinària de Baix Ebre Avant
L'objectiu és dinamitzar el sector de la restauració des de l'aspecte creatiu i actualitzar la cuina tradicional ebrenca
20/10/2016

Un total de 27 cuiners professionals de 23 restaurants del Baix Ebre i Montsià participen en el segon Seminari de Creativitat Culinària amb producte de proximitat, que s'ha iniciat aquest dimecres a l'espai de cuina d'EbreTerra a Deltebre. L'objectiu del seminari és dinamitzar el sector de la restauració des de l'aspecte creatiu i actualitzar la cuina tradicional ebrenca a través de noves tècniques de cocció i presentacions més innovadores, tot posant en valor el producte de proximitat.

Aquest segon seminari titulat 'El paisatge a taula’ es desenvoluparà en cinc sessions fins el 16 de novembre i es dedica als productes de la terra, és a dir de l'horta, el secà, la ribera i la muntanya. La cuinera Margaret Nofre imparteix quatre sessions i,la del 9 de novembre la dirigirà Fran López, xef del restaurant Villa Retiro premiat amb una estrella Michelin des de 2009.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, acompanyat pel conseller comarcal de Turisme, José Emilio Bertomeu, ha els cuiners que han assistit a la primera sessió i els ha animat a aprofitar aquesta oportunitat "per elaborar uns plats que els turistes que ens visitin no se'n puguin oblidar fàcilment".

Els seminaris de Creativitat Culinària formen part del projecte Baix Ebre Avant, que impulsa el Consell Comarcal del Baix Ebre amb l'objectiu de dinamitzar l'economia de la comarca i crear llocs de treball. Aquest projecte és subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i compta amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu.