Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Més de seixanta empreses de les Terres de l'Ebre participen en el tercer Seminari de Creació de Producte Turístic

Més de 60 empreses de les Terres de l'Ebre han assistit al Seminari.Imatge
 
El conseller comarcal de Turisme, José Emilio Bertomeu, ha inaugurat el Seminari.Imatge
 
Josep Aragonés i Imma Juan, durant la seva intervenció en el Seminari.Imatge
 
Els consellers comarcals Josep Emilio Bertomeu i Enric Adell, amb els tres ponents.Imatge
 
Més de seixanta empreses de les Terres de l'Ebre participen en el tercer Seminari de Creació de Producte Turístic
La jornada s'ha centrat en estudiar els espais naturals protegits com a marc idoni per a la dinamització turística i agroalimentària
29/10/2015

Més de seixanta empreses de les Terres de l'Ebre han participat avui en el tercer Seminari de Creació de Producte Turístic organitzat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, a través del projecte Baix Ebre Avant, al Centre d'Inspiració Turística EbreTerra, de Deltebre. La jornada, que s'ha centrat en estudiar els espais naturals protegits com a marc idoni per a la dinamització turística i agroalimentària, ha servit per donar a conèixer iniciatives d'aquestes característiques que s'estan desenvolupant actualment en espais naturals protegits combinant la descoberta dels seus entorns amb la degustació de productes locals, com és el cas del parc natural de Luberon, de la comarca del Goierri, a Biskaia, o la xarxa de parcs naturals de la Diputació de Barcelona.

El conseller comarcal de Turisme, José Emilio Bertomeu, ha inaugurat el seminari demanant la implicació del sector turístic i agroalimentari en aquesta oportunitat que representa la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre. "El fet de disposar al Baix Ebre de dos parcs naturals i d'estar integrats a la Reserva de la Biosfera és una gran oportunitat perquè la nostra comarca i les empreses turístiques i agroalimentàries tinguin una major visibilitat en els mercats i es puguin crear noves propostes de descoberta turística", ha destacat Bertomeu.

Tot seguit, Imma Juan i Josep Aragonès, en representació del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (Copate) han explicat les oportunitats que genera la Reserva de la Biosfera. Per a Aragonés, "la declaració de la Reserva de la Biosfera significa per a les empreses turístiques i agroalimentàries de les Terres de l'Ebre un avantatge competitiu que cal saber aprofitar". Segons que ha explicat Aragonès, abans de final d'any, el Copate aprovarà el pla d'acció de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre que s'integrarà de sis eixos estratègics: la conservació d'espais naturals no protegits, la protecció del riu Ebre, l'impuls a l'economia local, l'impuls a l'economia "verda", l'impuls a la recerca i la divulgació de la Reserva de la Biosfera. Per la seva part, Imma Juan, també ha demanat "implicació" a les empreses assistents al Seminari: "La marca EbreBiosfera no servirà de res sense la implicació del sector turístic i agroalimentari de les Terres de l'Ebre", ha remarcat. Juan ha explicat també els requisits que han de reunir les empreses per utilitzar la marca EbreBiosfera i aspectes més tècnics com el procediment de sol·licituds i altres tràmits.

A continuació, Mylène Maurel, responsable del programa d'agricultura i turisme del Parc Natural Regional del Luberon (França) ha explicat com a través del pol d'atracció que significa l'espai protegit han sabut potenciar els productes locals. Per la seva banda, Nikolas Osinalde, director de Goierri Turismo, ha donat a conèixer les experiències que, també en aquest sentit, han fet en aquesta comarca de Guipúscoa. I, finalment, Xavier Roget, representant de la xarxa de parcs naturals de la Diputació de Barcelona, ha exposat el programa 'Parc a taula' un programa de desenvolupament econòmic amb més de 240 empreses adherides vinculades als vuit parcs de la província de Barcelona.

Aquest Seminari ha estat coordinat per l'empresa DCB Turisme i Desenvolupament Local, el director de la qual, Josep Capellà, ha fet una introducció general de tota la temàtica a tractar.

Els seminaris de Creació de Producte Turístic estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançats pel Fons Social Europeu i pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servei Públic d’Ocupació Estatal.