Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

La Tero i el Banc d’Aliments de les Terres de l’Ebre guanyen el premi Emprenedoria i Solidaritat de l’ens comarcal

Imatge
 
La Tero i el Banc d’Aliments de les Terres de l’Ebre guanyen el premi Emprenedoria i Solidaritat de l’ens comarcal
El president ha subratllat que “com a administració hem de cercar totes les fórmules possibles per tal d’impulsar i ajudar totes aquelles iniciatives encaminades a impulsar dinamització econòmica i reforçar la cohesió social"
16/12/2014

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha realitzat l’acte de lliurament del premi Emprenedoria i del premi Solidaritat que, any rere any, organitza l’ens comarcal amb la finalitat de guardonar, respectivament, la iniciativa emprenedora i la innovació de les noves empreses ubicades al Baix Ebre, i reconèixer el millor projecte o la millor iniciativa social i/o solidària de l’any.

L’acte ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el vicepresident de Dinamització Econòmica, Xavier Royo, la vicepresidenta d’Atenció a les persones, Júlia Celma, i altres consellers de l’ens comarcal. El president ha subratllat que “com a administració hem de cercar totes les fórmules possibles per tal d’impulsar i ajudar totes aquelles iniciatives encaminades a impulsar dinamització econòmica i  reforçar la cohesió social entre els ciutadans de la comarca”.

A la categoria del premi Emprenedoria, el xec de 1.000€ i el suport tècnic i la utilització dels espais comuns del Viver d’Empreses ha estat per a l’empresa la Tero, del municipi de l’Aldea. El vicepresident de Dinamització Econòmica, Xavier Royo, ha destacat “la qualitat de tots els projectes presentats i l’impuls que causen totes aquestes empreses en l’economia de la comarca i del conjunt del territori”.  Enguany, el premi Emprenedoria ha comptat amb la col·laboració de Catalunya Caixa.

La Tero és una botiga que ven fruita, verdura i tota mena de productes artesanals naturals, de quilòmetre cero i el màxim ecològics possibles. El més destacat, però, és la seva aposta per les noves tecnologies i per organitzar, una vegada al mes, un menjador social per ajudar a les famílies més desafavorides amb menús de 3€.

A la categoria del premi Solidaritat, el guanyador del xec de 1.500€ ha estat el Banc d’Aliments de les Terres de l’Ebre. La vicepresidenta d’Atenció a les Persones, Júlia Celma, ha explicat que “en l’actual conjuntura econòmica és força rellevant poder atorgar un premi de caire social per tal d’ajudar a aquelles entitats socials de la comarca que treballen diàriament al servei de les famílies més desafavorides”. 

El banc d’aliments s’encarrega de l’obtenció d’aliments provinents del Fons Social Europeu, de la Diputació de Tarragona i d’empreses locals, del seu repartiment als centres de distribució i de la gestió de tot el procés. En total, l’entitat ha repartit més de 232.000kg d’aliments que s’han distribuït entre més de 7.500 persones.

La present és la vuitena edició del premi Emprenedoria i la novena del premi Solidaritat. Dos premis que, conjuntament amb els de Recerca i Projecte Jove, completen els guardons que cada any lliura l’ens comarcal per tal de fomentar la innovació, la investigació, l’impuls econòmic i la cohesió social.