Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Els productors ebrencs obriran portes als turistes en el marc del programa Benvinguts a pagès

Els productors ebrencs obriran portes als turistes en el marc del programa Benvinguts a pagès
El president del consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, anima els participants a aprofitar aquesta nova oportunitat de promoció
12/04/2016

Una vuitantena de productors, allotjaments, restaurants i empresaris turístics de les Terres de l'Ebre s'han adherit al programa Benvinguts a pagès, que impulsa la Fundació Alícia, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i l’Agència Catalana de Turisme.

Els dies 17, 18 i 19 de juny tindrà lloc la primera edició de Benvinguts a pagès, un cap de setmana de portes obertes a explotacions agrícoles i ramaderes, que es complementarà amb propostes de restauració, allotjament i activitats per tot el territori català.

Aquesta és una de les accions destacades de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 (CREG’16) i de l’Any de la Gastronomia, i té com a finalitat principal posar en valor i promoure el turisme anomenat d'interior i experiencial, oferint als visitants l'oportunitat d'apropar-se i conèixer de la mà dels propis pagesos l'autenticitat i les riqueses d'aquest món d'on sorgeixen els aliments, poder veure els animals, els horts i aprendre i gaudir de tot aquest patrimoni. 

Des dels Consells Comarcals s’ha contactat amb els productors, restaurants i allotjaments de la comarca convidant-los a participar oferint una visita a les seves explotacions i pel que fa a restaurants i allotjaments un preu especial i/o serveis especials per tal de fomentar la pernoctació durant el cap de setmana de Benvinguts a Pagès. 

Aquest matí ha tingut lloc a la sala d'actes del Consell Comarcal del Baix Ebre la primera sessió de treball que ha aplegat els participants en el programa de Benvinguts a pagès. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, ha obert la sessió de treball animant els participants a aprofitar aquesta iniciativa. "Benvinguts a pagès és una bona oportunitat per promoure els nostres productes i la nostra gastronomia per dinamitzar el territori", ha indicat. En l'acte de presentació també hi han intervingut el director dels Serveis territorials del DARP a les Terres de l'Ebre, Ferran Grau, la directora territorial d'Empresa i Coneixement, Mercè Miralles, el gerent del Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l'Ebre, Albert Folch i el dirtector gerent de Prodeca-Fundació Alícia, Ramon Sentmartí.