Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Els presidents del Baix Ebre i del Montsià es reuneixen amb el secretari general de Territori i Sostenibilitat per analitzar qüestions territorials

Imatge
 
Els presidents del Baix Ebre i del Montsià es reuneixen amb el secretari general de Territori i Sostenibilitat per analitzar qüestions territorials
Entre les qüestions analitzades, cal destacar el compromís adquirit pel secretari general per tal de col·laborar econòmicament amb el dragatge de bocana, malgrat que és una competència directa del govern espanyol
22/11/2014

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha participat en una reunió de treball amb el secretari general del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Pau Villòria, per tal de tractar diferents temàtiques rellevants per al territori. A la trobada també han participat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Martin; el director de l’IDECÉ, Jordi Borràs; la directora dels serveis territorials, Carme Bigorra; el president del GAL Litoral Costa de l’Ebre, Pascual Chacón; i el Vicepresident del Club Nàutic Riumar, José Maria Sapinya.

Entre les qüestions analitzades, cal destacar el compromís adquirit pel secretari general per tal de col·laborar econòmicament amb el dragatge de bocana, malgrat que és una competència directa del govern espanyol, tant pel que fa a autorització com a senyalització i, conseqüentment, també en relació al cost econòmic.  El president de l’ens comarcal, Lluís Soler, ha destacat que “el dragatge de la bocana del riu és una de les actuacions més demanades del territori i que més valor li poden generar. Moltes vegades ens enfoquem en grans inversions i poc retorn públic i, en aquest cas, és una petita inversió amb un gran retorn públic”. Per aquest motiu, Soler ha afegit que “s’han de sumar i coordinar els esforços necessaris per aconseguir una acció que permetria dinamitzar l’economia de les Terres de l’Ebre i donar un salt qualitat al sector del turisme”. 

La reunió ha servit per a què el secretari general visites la desembocadura del riu Ebre amb una embarcació pesquera professional i conegués, de primera mà, la necessitat de l’actuació del dragatge. En aquest sentit, el secretari general de Territori i Sostenibilitat, Pau Villòria, ha subratllat que “aquest tipus de trobades són un instrument eficaç per tal de conèixer in situ la realitat i les problemàtiques del territori, com és el cas esmentat del dragatge de la bocana però també d’altres que hem analitzat”. En el mateix sentit, Villòria ha remarcat “el compromís de la Generalitat de Catalunya en la navegabilitat i manteniment del Riu Ebre, com a actiu turístic de primer ordre, i també la predisposició a col·laborar per aconseguir una solució definitiva al tema del dragatge de la bocana del Riu, per donar accés a les embarcacions pesqueres i turístiques en condicions òptimes”. En aquesta línia, el secretari general ha assumit aquesta necessitat de col·laboració sota la necessitat de coordinació també amb els agents del territori i l’administració estatal.

En la mateixa línia, el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Martin, ha subratllat que “amb aquestes trobades es cerca la suma d’esforços i col·laboracions per tal de buscar solucions adients a les qüestions més necessàries en l’àmbit del territori i la sostenibilitat”. Segons Martín, “el Delta té una potencia estratègica en tot el seu litoral i el dragatge de la bocana del Riu Ebre li donaria encara un major pes complementari”.

Abans de la reunió, el secretari general ha visitat les instal·lacions del Viver d’Empreses Baix Ebre Innova acompanyat del president de l’ens comarcal, Lluís Soler. Durant el recorregut s’ha aprofitat per intercanviar opinions amb els emprenedors presents al centre i mostrar els espais comuns del Viver d’Empreses. Cal dir que el Viver d’Empreses, gestionat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, és propietat de l’INCASOL, ens dependent també del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.