Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Els consells comarcals de les Terres de l’Ebre coordinen una proposta territorial conjunta per captar fons europeus Next Generation

Imatge
 
Els consells comarcals de les Terres de l’Ebre coordinen una proposta territorial conjunta per captar fons europeus Next Generation
28/04/2021

Els consells comarcals de les Terres de l’Ebre coordinen una proposta territorial conjunta per tal de captar fons europeus del programa Next Generation EU. Una proposta que es centrarà en els següents tres eixos estratègics: nova ruralitat, turisme sostenible i transició energètica. En aquest sentit, aquest matí s’ha celebrat una reunió del Consell d’Alcaldes del Baix Ebre per tal de recollir les propostes dels diferents municipis i també aquesta setmana els consells comarcals de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre i el Montsià celebraran consell d’alcaldes.

“La captació de fons del programa Next Generation és una oportunitat per les Terres de l’Ebre, com a territori hem de ser capaços de presentar una proposta conjunta que ens permeti afrontar la crisi econòmica, social i sanitària que vivim”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura. Així, els consells comarcals plantegen als municipis que durant els pròxims dies els comuniquen quins projectes tenen que encaixen amb els eixos estratègics per tal d’elaborar una proposta conjunta i concórrer a la convocatòria dels fons europeus.

El Consell Comarcal del Baix Ebre fa mesos que treballa en la captació de fons europeus a través del pla de reactivació socioeconòmica de la comarca i de forma coordinada amb els altres consells comarcals ebrencs.

Pel que fa a l’eix de nova ruralitat, l’objectiu és oferir coneixement als agents socioeconòmics en l’àmbit del desenvolupament rural, la innovació i el repte demogràfic. En el cas del turisme sostenible, la proposta dels consells comarcals ebrencs consisteix a dissenyar una estratègia i executar accions claus per desplegar l’Agenda 2030 a la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, mitjançant l’impuls de l’economia circular, blava, l’ecoturisme o l’agricultura ecològica.

Finalment, els fons Next Generation representen una oportunitat per posar en marxa operacions per a la transició energètica i explorar models alternatius de generació elèctrica a través de la participació ciutadana mitjançant comunitats locals d’energia, així com el foment de la demanda de biomassa, especialment important per la gestió de l’espai forestal.