Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El xef Jeroni Castell imparteix a EbreTerra la classe magistral del primer Seminari de Creativitat Culinària

Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
El xef Jeroni Castell imparteix a EbreTerra la classe magistral del primer Seminari de Creativitat Culinària
Prop d'una vintena de restauradors professionals han assistit a aquesta acció del projecte Baix Ebre Avant
06/06/2016

El xef del Restaurant les Moles d'Ulldecona, Jeroni Castell, ha impartit la classe magistral en l'última sessió del primer Seminari de Creativitat Culinària amb producte de proximitat que ha tingut lloc a l'espai de cuina d'EbreTerra, a Deltebre. Prop d'una vintena de restauradors professionals han assistit a aquest seminari dirigit per la cuinera Margaret Nofre i que ha estat organitzat pel Consell Comarcal del Baix Ebre a través del projecte Baix Ebre Avant.

Jeroni Castell, distingit amb una estrella Michelin, ha elaborat quatre plats amb productes de proximitat de la mar de l'Ebre: un plat a base de marisc, una amanida de verdures i gambes, una salsitxa de tonyina i una baldana de calamars i arròs amb allioli.

En l'acte de clausura, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, acompanyat pel conseller comarcal de Turisme, José Emilio Bertomeu, ha destacat la importància de la gastronomia com a pol d'atracció turística i la necessitat que la comarca tingui cuiners competitius. "Aquesta acció va destinada precisament a aconseguir fer més competitiva la nostra cuina per crear més riquesa". El president comarcal ha posat com a exemple el cas del Restaurant les Moles, propietat de Jeroni Castell: "Des que té l'estrella Michelin el número de turistes que visiten Ulldecona s'ha incrementat notablement".

Per la seva part, Jeroni Castell ha recomanat als restauradors que han assistit a aquest primer seminari constància en el treball perquè és la clau de l'èxit en qualsevol empresa.

Amb aquests seminaris el Consell Comarcal del Baix Ebre pretén  a la vegada actualitzar la cuina marinera i la cuina tradicional de les Terres de l'Ebre a través de noves tècniques de cocció i presentacions més innovadores, alhora que es posa també en valor el producte de proximitat.

El segon seminari titulat 'El paisatge a taula’ tindrà lloc entre el 19 d'octubre i el 16 de novembre i es dedicarà als productes de la terra, és a dir de l'horta, el secà, la ribera i la muntanya. Margaret Nofre impartirà les quatre primeres sessions i, en aquesta ocasió, l'última la dirigirà Fran López, xef del restaurant Villa Retiro premiat amb una estrella Michelin des de 2009.