Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El SIFE Terres de l’Ebre ha realitzat el seguiment, assessorament i orientació de 138 acolliments familiars

Imatge
 
El SIFE Terres de l’Ebre ha realitzat el seguiment, assessorament i orientació de 138 acolliments familiars
23/04/2014

El Servei d’Integració en Família Extensa (SIFE), que es gestiona i promou des del Consell Comarcal del Baix Ebre, ha realitzat el seguiment, acompanyament i suport dels 138 expedients actius distribuïts per les 4 comarques de les Terres de l’Ebre.

Aquesta intervenció es realitza amb la finalitat d’aconseguir que les famílies puguin assumir l’atenció dels menors en termes de qualitat. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluis Soler, ha destacat: “la rellevància d’aquest servei atès que dóna suport a les diferents famílies del territori que han decidit realitzar un acolliment mitjançant una atenció individualitzada, especialitzada i propera”.

De fet, en el marc d’aquesta tasca d’atenció, en el transcurs de l’any, el SIFE també ha realitzat més de 500 entrevistes a infants i adolescents, i més de 450 famílies acollidores. A part, també s’han realitzat estudis, informes de seguiments i acompanyaments a visites. El conseller d’Infància i Adolescència, Rubén Lallana, ha explicat que “l’atenció que es realitza a les famílies és rellevant per tal d’assegurar l’èxit de l’acolliment en família extensa”.

Els acolliments poden ser de dos tipus. Els simples, quan el desemparament és transitori i, per tant, es preveu que els infants i adolescents retornaran amb els seus progenitors en un període breu de temps; i els permanents, quan el pronòstic de recuperabilitat dels pares és baix. En tot cas, la finalitat principal dels acolliments en família extensa és que els nens puguin conviure en el propi sistema familiar d’origen.

Per altra banda, en aquest darrer any s’ha iniciat el Projecte de Formació i Suport a l’Acolliment amb dos grups d’acollidors, un al Baix Ebre i l’altre al Montsià. Aquests grups constitueixen una mesura de suport socioeducatiu dirigit a les famílies que, independentment de la seva estructura, dinàmica interna o cicle vital, es troben en procés d’acollida de familiars propers, siguin néts, nebots o germans. Alhora, també s’han realitzat sessions de formació dirigides a les famílies. 

Cal esmentar que el passat mes d’octubre es va posar en funcionament el nou equip del SIFE del Montsià. D’aquesta manera, s’han traspassat els 47 expedients actius del Montsià a aquest nou equip.