Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià ha gestionat 69 projectes amb un ajut de 3.648.770 euros

Imatge
 
El Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià ha gestionat 69 projectes amb un ajut de 3.648.770 euros
La directora general de Desenvolupament Rural, Esther Peña, i el president del Consorci, Ferran Cid, visiten diversos projectes promoguts a Roquetes i Xerta
27/11/2015

La directora general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Esther Peña, i el president del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO), Ferran Cid, han visitat diversos projectes promoguts per aquest consorci a Roquetes i a Xerta.

Durant la visita s’ha fet balanç de l’aplicació del Leader 2007-2013 en l’àmbit territorial del BEMO i dels resultats obtinguts en el desenvolupament de la seva estratègia territorial, basada, principalment, en la diversificació econòmica i en la creació de serveis a la població rural. També s’ha presentat l’estratègia de desenvolupament local del Consorci per al període de programació 2014-2020, nou període en què ha vist incrementat el seu àmbit territorial amb la inclusió dels municipis costaners de les dues comarques.

El Consorci per al Desenvolupament dels Baix Ebre i Montsià ha gestionat, des de l’inici del programa 2007-2013, 69 projectes, amb un ajut total de 3.648.770,55€, que ha  representat una inversió de 9.460.376,80 €, i la creació de 99 llocs de treball directes.

Esther Peña i Ferran cid, acompanyats pel gerent del Consorci, Lluís Simó, han visitat el projecte Leader de l’empresa Frupinsa de Roquetes, empresa dels sectors de la garrofa i l’ametlla, que en els darrers anys ha realitzat importants inversions en instal·lacions i maquinària per a la transformació de garrofes i ametlles, i en la comercialització de la closca d’ametlla com a combustible per a les calderes de biomassa.

A Xerta han visitat el Forn de pa Cal Portal, projecte Leader d’elaboració de pa artesà amb fórmules tradicionals i incorporacions innovadores, on el temps i temperatura necessaris fan que cada producte, pans, pastes i pastissos, sigui una peça única amb un gust excepcional, tot elaborat amb productes frescos i de proximitat.

Per a finalitzar les visites, s'han traslladat a l’Hotel Restaurant Villa Retiro, també de Xerta, un projecte que ha rebut diversos ajuts Leader per a la creació d’un hotel de 5 estrelles, en un edifici de l’any 1890. L’establiment hoteler té 9 habitacions, amb zona spa, zona de teràpies, piscina, i més de 3000 metres quadrats de jardí. El restaurant de l’hotel, anomenat ‘Torre de l’Indià’ es l’únic de la comarca que té una Estrella Michelin, entre molts altres reconeixements gastronòmics.