Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consorci BEMO promou els productes agroalimentaris autòctons entre els restauradors de les Terres de l’Ebre

El Consorci BEMO promou els productes agroalimentaris autòctons entre els restauradors de les Terres de l’Ebre
'4 estacions, 12 sabors' és el nom de la nova iniciativa que es desenvolupa al centre EbreTerra
30/05/2016

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, el director territorial d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Ferran Grau, i el president del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO), Ferran Cid, han inaugurat conjuntament aquesta tarda a EbreTerra la primera jornada del projecte '4 estacions, 12 sabors', que pretén impulsar el coneixement i la utilització de productes agroalimentaris autòctons entre els restauradors de les Terres de l'Ebre.

'4 Estacions, 12 Sabors' és un projecte de dinamització econòmica organitzat pel Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià emmarcat dintre del programa Leader com a projecte estratègic per l’any 2016, i finançat  pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, la Unió Europea i el Consell Comarcal del Baix Ebre.

Els 12 productes, que es promocionaran durant les quatre jornades programades aquest 2016, constitueixen la base de la cuina tradicional de les Terres de l'Ebre i la seva incorporació als menús dels restaurants ha de contribuir a la seva posada en valor, amb resultats positius tant a nivell turístic com de producció agroalimentària. En la primera jornada, els productes promocionats han estat la sal, la mel i els pastissets.

Segons que ha remarcat el gerent del Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, Rubén Alegria, aquest projecte "vol posar en valor els nostres productes agroalimentaris amb l'objectiu de beneficiar el sector i a la vegada potenciar la nostra gastronomia tradicional com a pol d'atracció turística, tot consolidant el creixement turístic". Aquest projecte també pretén que els productors i restauradors es coneguin entre ells i es generen sinergies amb l'objectiu que els productes de les nostres terres siguin presents a les cartes dels restaurants de les Terres de l'Ebre.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, ha reiterat el suport de la institució comarcal a aquestes iniciatives que beneficien productors agroalimentaris i restauradors a la vegada que impulsen el sector turístic.