Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre presenta les accions Baix Ebre Avant per dinamitzar els sectors turístic i agroalimentari

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre presenta les accions Baix Ebre Avant per dinamitzar els sectors turístic i agroalimentari
13/03/2014

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha presentat les diferents accions que, a través del projecte Baix Ebre Avant, es realitzaran al llarg d’aquest any 2014 per tal de crear valor afegit al territori, impulsar els sectors emergents i dinamitzar l’economia. Les diferents accions plantejades, un total de 7, donen resposta a les necessitats i inquietuds citades per les empreses de la comarca en diferents entrevistes que han permès realitzar una diagnosi dels esmentats sectors durant el darrer any.

En total, s’invertiran 169.470€ en el conjunt de les accions. Segons el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, les actuacions suposen “una inversió potent en accions concretes per al territori i tenen la voluntat d’enfortir les empreses en la direcció de crear valor afegit i generar ocupació”. Per a Soler, aquestes accions han de permetre donar “projecció a un dels valors que tenim més importants a les Terres de l’Ebre, la marca Reserva de la Biosfera”.

Estudis del mercat internacional

Així doncs, s’efectuaran intervencions en la línia d’enfortir la projecció turística del territori, per captar nous potencials clients, i per millorar la competitivitat i internacionalització de les empreses del sector. D’aquesta manera, l’ens comarcal impulsarà la identificació dels principals mercats internacionals (Espanya, França, Regne Unit, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Rússia i Japó), els seus operadors i els seus sistemes de comercialització. El conseller de Turisme, Alfredo Ferré, ha destacat que “amb aquestes mena d’anàlisis es busca, en primer lloc, ajudar a les empreses a enfocar-se a les necessitats dels mercats exteriors i, en segon lloc, potenciar la imatge del territori”.

Alhora, i partint d’aquest estudi, es crearà un dossier professional per a la difusió internacional dels productes turístics comercialitzables que serveixi de presentació de la comarca i de les ofertes de les empreses més innovadores. El dossier s’elaborarà seguint els paràmetres dels operadors dels mercats europeus i estarà traduït al castellà, anglès i francès.

En relació amb l’àmbit agroalimentari, es durà a terme l’elaboració d’un cens d’empreses del sector al Baix Ebre i del sector de la restauració. Tot amb l’objectiu de disposar d’una eina de gestió d’informació que faciliti el contacte i l’accés a les empreses i que, a la vegada, serveixi com a eina de difusió i promoció dels seus productes. En aquest sentit, el vicepresident de Dinamització Econòmica, Xavier Royo, ha subratllat que “totes els accions presentades beneficiaran d’una manera directa a les empreses de la comarca relacionades en els dos sectors”.

Professionalització de les empreses

En la línia de millorar la competitivitat de les empreses, destaquen els seminaris de suport Baix Ebre Avant, presentats fa unes setmanes, que tenen per objectiu millorar les estratègies comercials i de promoció de les empreses, així com facilitar l’exportació dels seus productes. Els seminaris compten amb sessions individualitzades per tal de facilitar l’aprenentatge i la professionalització.

El projecte també inclou l’assistència tècnica, l’assessorament i l’elaboració d’un document de bones pràctiques per a la gestió del nou Centre d’Innovació i Desenvolupament Turístic del Baix Ebre.

El cost total de les diferents accions presentades ascendeix a 169.470€. La inversió serà finançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc del projecte 7 comarques, i pel Consell Comarcal del Baix Ebre.