Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre organitza un curs de formació per a les famílies acollidores extenses i per als adolescents acollits

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre organitza un curs de formació per a les famílies acollidores extenses i per als adolescents acollits
06/10/2014

L’ens comarcal ha presentat dos cursos de formació dirigits als acolliments en família extensa per tal de donar suport a les famílies i als adolescents que, actualment, es troben en una situació d’acolliment.

El primer curs, en el qual participen les famílies acollidores, es durà a terme a la Sala d’Actes de la Biblioteca de Deltebre. La seva presentació ha estat a càrrec del president de l’ens comarcal, Lluís Soler, l’alcalde de Deltebre, José Emilio Bertomeu, i la coordinadora del Departament d’Infància i Adolescència del Consell Comarcal, Maribel Meix.

Impartit per professionals del Departament d’Infància i Adolescència de l’ens comarcal de Baix Ebre, el curs consta d’11 famílies participants que, en el llarg d’11 sessions, i entre d’altres coses, aprendran a fomentar les relacions positives, potenciar l’autoestima i els hàbits socials i reforçar la nova situació familiar. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha remarcat que “aquest programa té la finalitat d’ajudar a les famílies a obtenir les habilitats necessàries per a efectuar l’acolliment amb les màximes garanties i obtenir noves respostes a les diferents situacions que poden sorgir a partir dels consells dels professionals”.

Per la seva banda, l’alcalde de Deltebre, José Emilio Bertomeu, ha donat la benvinguda a les famílies assistents i ha agraït la tasca que realitza l’ens comarcal “en la línia de donar suport i solucions, dins del mateix entorn familiar, als infants que estan en situació de desemparament”. 

Per altra banda, i en relació al curs dirigit als adolescents que actualment estan acollits, aquest consta de 9 participants que, durant 9 sessions realitzades a l’ens comarcal, podran parlar i entendre la seva actual situació familiar i així millorar la convivència i altres assumptes que afecten als adolescents com, per exemple, la relació amb l’escola i el món de l’oci. Al llarg de les sessions, els professionals donaran recursos i eines als adolescents per tal de solucionar les problemàtiques existents.