Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre coordinarà el PECT Ebre Bioterritori que suposarà una inversió de més de 3 milions d’euros

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre coordinarà el PECT Ebre Bioterritori que suposarà una inversió de més de 3 milions d’euros
20/04/2021

El Consell Comarcal del Baix Ebre coordinarà el projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) Ebre Bioterritori, que suposarà una inversió de 3,1 milions d’euros i que té l’objectiu de potenciar models de negoci innovadors i sostenibles. La direcció general d’Administració Local de la Generalitat ha resolt aquest mes d’abril la selecció dels projectes que rebran el finançament europeu, a través del fons FEDER i s’ha aprovat la proposta presentada pel Consell Comarcal del Baix Ebre a final del 2019. Així, ho han explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura i el vicepresident de l’ens i conseller comarcal d’Activació Econòmica, Ivan Garcia. El PECT Ebre Bioterritori serà finançat en un 50% amb fons europeus durant el període 2020-2023.

Pel que fa als socis del PECT Ebre Bioterritori són: Fundació Cívica Innomnium, Eurecat Amposta, URV, COPATE, Cenfim i Ajuntament de la Ràpita, cadascun dels quals liderarà una de les operacions, que seran coordinades des del Consell Comarcal del Baix Ebre, que ja té experiència en aquest tipus de projectes perquè actualment coordina el PECT Ebre Biosfera, que és a la recta final. “Ahir els membres del PECT Ebre Bioterritori vam mantenir una primera reunió de treball, algun dels quals ja eren socis en el PECT Ebre Biosfera. El primer pas que cal fer és acceptar la subvenció, que en el cas del Consell passarà pel pròxim ple”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, que ha destacat també que l’ens comarcal és l’única institució ebrenca que lidera un PECT.

Aprofitar el capital natural de les Terres de l’Ebre per incrementar la competitivitat de les empreses ebrenques a través de l’impuls de models de negoci sostenibles és el fil conductor del PECT Ebre Bioterritori. Els socis d’aquest projecte representen totes les tipologies d’actors de la quàdruple hèlix: l’administració pública, el sistema R+D+I, el sector productiu i empresarial i la societat civil. ¨Hem d’aprofitar aquesta eina de desenvolupament territorial per crear sinergies entre els socis i fomentar l’activitat econòmica, l’ocupació, el benestar i la qualitat de vida a les Terres de l’Ebre”, ha dit Faura.

Quant als projectes que es desenvoluparan a través del PECT Ebre Bioterritori són: la Fundació Cívica Innomnium promourà l’emprenedoria cívica i la participació digital de la ciutadania en els processos d’innovació i descoberta emprenedora; Eurecat Amposta crearà un Living Lab ubicat al centre Eurecat on s’adequarà l’espai per l’experimentació, co-disseny i cocreació sobre els següents eixos temàtics: l’adaptació al canvi climàtic, infraestructures verdes, gestió de l’aigua i sediments i ecoturisme; la URV impulsarà un laboratori d’innovació per a l’educació ambiental; el COPATE promourà la marca Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera; el Cenfim identificarà els atributs de sostenibilitat que es valoren en el sector hàbitat i cal que les empreses comuniquen als seus clients i, finalment, l’Ajuntament de la Ràpita crearà un centre de referència per impulsar nous models de negoci basats en l’economia blava que s’instal·larà a l’edifici Duanes.

Finalment, el PECT EbreBiosfera, que ja coordina actualment el Consell Comarcal del Baix Ebre, ha implicat la posada en marxa de projectes, fins al desembre de 2020, que en el seu conjunt han mobilitzat 1,7 milions d’euros, un 78% del pressupost total previst al projecte.