Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Pastissets - 12 mesos, 12 plats de quilòmetre zero. Baix Ebre, terra d'alimentació sostenible

Imatge
 
Pastissets - 12 mesos, 12 plats de quilòmetre zero. Baix Ebre, terra d'alimentació sostenible
01/03/2022

Les quatre comarques més meridionals de Catalunya mantenen una bona cohesió cultural. Aquesta unió és manifesta en els seus productes, sobretot en la pastisseria tradicional, en la qual destaquen els pastissets, també coneguts com a “casquetes” o “panadons”. Es tracta de petites empanades ensucrades, d’origen àrab, elaborades amb farina, oli, sucre i mistela. Tradicionalment farcides de cabell d’àngel, tot i que ara n’hi ha de brossat, crema, xocolata… En l’actualitat la seva producció s’ha estès arreu del territori, i s’han convertit en una de les pastes més representatives de la província.

La recepta de la pastisseria La Campana de Benifallet elaborada per Carme Vidiella en vídeo: