Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Xavier Faura presenta als alcaldes del Baix Ebre l’esborrany del pressupost comarcal 2021, que serà de 19,7 milions d’euros

Imatge
 
Xavier Faura presenta als alcaldes del Baix Ebre l’esborrany del pressupost comarcal 2021, que serà de 19,7 milions d’euros
10/11/2020

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, ha presentat avui al Consell d’Alcaldes l’esborrany del pressupost comarcal 2021, que serà de 19,7 milions d’euros, per tal que els batlles facin les aportacions que consideren adients. El pressupost també s’ha traslladat als grups de l’oposició de l’ens comarcal amb l’objectiu de consensuar-lo abans de plantejar la seua aprovació al ple. “La proposta de pressupost comarcal per a l’exercici del 2021 continua apostant per la contenció de la despesa, per tal de poder garantir la prestació dels serveis a les persones que realitzem per delegació de competències de la Generalitat i els ajuntaments”, ha manifestat Faura, que ha afegit també que el pressupost del 2021 estarà marcat per la situació d’emergència ocasionada per la pandèmia de la Covid-19.

Pel que fa a les inversions previstes el 2021 pugen un total d’1,8 milions d’euros, que es destinaran a la millora de les estacions depuradores d’aigües residuals; l’enllumenat de la Via Verda de la Val de Zafán al tram comprès entre Tortosa i Roquetes i la millora de l’eficiència energètica a l’edifici comarcal, entre altres actuacions.

Un 27% del pressupost del Consell Comarcal es destinarà a l’àrea de residus, que tindrà un increment a conseqüència de l’augment del cost del tractament i del cànon de residus. També un 27% del pressupost correspon a l’àrea de personal, que l’any que ve s’incrementarà per la contractació de personal finançat a través de programes del SOC específics per la pandèmia de la Covid-19 i que s’afegeixen als programes que ja s’executen enguany.

La previsió del govern comarcal és aprovar el pressupost del 2021 en el ple ordinari de final de novembre.

D’altra banda, la directora dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha presentat als alcaldes de la comarca el pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària i comunitària.

Finalment, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha exposat els increments dels costos del servei de tractament i recollida de residus pel 2021.