Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

La mediació de l’Oficina de Consum del Baix Ebre resol la meitat de les reclamacions fetes pels consumidors el 2018

La mediació de l’Oficina de Consum del Baix Ebre resol la meitat de les reclamacions fetes pels consumidors el 2018
La gestió feta permet augmentar en un 76,7% l'aportació de la Generalitat el 2018. El ple del Consell aprova l'addenda corresponent
30/04/2019

La mediació directa de l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor (OCIC) del Baix Ebre amb empreses implicades ha resolt satisfactòriament per al consumidor la meitat de les reclamacions fetes el 2018. L'OCIC del Baix Ebre va atendre l'any passat un total de un total 1.755 consultes de consumidors i va tramitar 395 expedients de reclamacions, 22 queixes i 11 denúncies.

De les 377 sol·licituds de mediació presentades, 186 reclamacions (49,33%) es van resoldre satisfactòriament i pel que fa a la resta, 147 expedients es van arxivar per no haver prosperat, 21 es van desestimar i arxivar, i 23 es van traslladar a arbitratge.

En global, el 2018 l'OCIC del Baix Ebre va gestionar 2.570 consultes, reclamacions, queixes, mediacions i arbitratges, amb un augment del 9 per cent en relació al 2017. Aquest augment d'activitat ha comportat una important actualització econòmica del conveni signat, per un període de quatre anys, entre l'Agència Catalana de Consum i el Consell Comarcal. En aquest sentit, el ple de la Corporació comarcal ha aprovat avui una addenda d'actualització corresponent a l'any 2018 que s'eleva a 47.407,97 euros, un 76,74 per cent més que el 2017.

D'altra banda, el ple del Consell Comarcal ha acceptat la delegació de competències que ha fet l'Ajuntament de Roquetes per a la gestió del servei de neteja viària en aquest municipi. La institució comarcal ha encarregat aquesta gestió al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), ens instrumental del Consell Comarcal qui té delegades aquestes competències.

Així mateix, el ple del Consell Comarcal ha aprovat una moció, presentada pel PDeCAT, per condemnar enèrgicament la simulació de l'afusellament i crema del president de la Generalitat Carles Puigdemont, que es va fer en un acte al municipi de Coripe (Sevilla). El text de la moció, que ha comptat amb els vots favorables de tots els grups comarcals a excepció del PP que s'hi ha abstingut,  considera aquests fets una "falta de respecte al president Puigdemont i un menyspreu col·lectiu als ciutadans de Catalunya que el van escollir com el seu representant". A la vegada, la moció dona suport a la decisió del Govern de la Generalitat de denunciar aquests fets a la Fiscalia i exigeix la presentació d'excuses a l'Ajuntament de Coripe.