Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Els seminaris Baix Ebre Avant, una eina de valor afegit per als empresaris de la comarca

Imatge
 
Els seminaris Baix Ebre Avant, una eina de valor afegit per als empresaris de la comarca
27/02/2014

L’ens comarcal del Baix Ebre ha presentat els seminaris Baix Ebre Avant. Els cursos, dirigits a les empreses dels sectors turístic i agroalimentari, tenen l’objectiu d’impulsar l’economia de la comarca i dinamitzar el sector empresarial que s’emmarca en els àmbits emergents del territori.

La idea dels seminaris neix a partir de dos estudis realitzats a partir d’entrevistes amb empreses dels sectors turístic i agroalimentari. Per aquest motiu, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que aquests seminaris “permetran, en primer lloc, donar resposta a les inquietuds dels empresaris, en segon lloc, realitzar un acompanyament professional a les empreses i, en tercer lloc, crear valor en els sectors més emergents per al territori”.

En total es realitzaran 3 seminaris gratuïts de suport i acompanyament a les empreses. Un primer, dirigit a l’exportació de productes, un segon, de creació de productes turístics i, finalment, un tercer, especialitzat en la millora de l’estratègia empresarial. Els seminaris estan organitzats i coordinats per l’ens comarcal del Baix Ebre i estaran impartits per professionals del sector.

A més, per tal d’orientar a l’empresa amb més concreció i respectant les seves estratègies particulars, es realitzaran sessions individualitzades. D’aquesta manera, i segons el conseller de turisme, Alfredo Ferré, els seminaris han de permetre “fomentar la creació de treball, reforçar la marca de la Reserva de la Biosfera i consolidar el projecte empresarial dels participants”.

La informació dels corresponents programes, així com les inscripcions als seminaris, ja es pot consultar a través de la pàgina web del Consell Comarcal del Baix Ebre. Les empreses, i atenent a les seves característiques, es poden inscriure als tres seminaris. Cal esmentar, però, que les places són limitades ja que es busca una ràtio adequada per assegurar l’èxit del curs.

Els seminaris Baix Ebre Avant s’engloben en el projecte de les 7 comarques. Un projecte impulsat pel Consell Comarcal del Baix Ebre i pel Servei d’Ocupació de Catalunya. En el darrer any, Baix Ebre Avant va realitzar dos estudis per conèixer la realitat dels sectors i va dur a terme una jornada, amb més de 250 assistents, per buscar sinergies i interrelacions entre els sectors turístic i agroalimentari. Les jornades van comptar amb la presència de ponents de primer nivell com, per exemple, Ada Parella o Xavier Font.

Al mateix temps, el Consell Comarcal del Baix Ebre realitza una aposta decidia per la dinamització econòmica i per donar suport als emprenedors. Aquest mateix mes de febrer, l’ens comarcal ha posat en funcionament un servei d’assessorament i suport individualitzat per als emprenedors a través del programa Catalunya Emprèn.