Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Els quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre donen suport al Projecte Emma en la investigació del càncer de mama

Els quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre donen suport al Projecte Emma en la investigació del càncer de mama
19/10/2020

Coincidint amb el Dia Mundial del Càncer de Mama, els consells comarcals de la Terra Alta, de la Ribera d’Ebre, del Baix Ebre i del Montsià han comunicat de manera conjunta la seva col·laboració amb el Projecte Emma en la investigació sobre aquest tipus de càncer i el suport a la iniciativa amb l’adquisició de 2.000 polseres solidàries.

“A més de donar difusió al material que se’n derivi, també volem contribuir a donar a conèixer el projecte amb la finalitat que la investigació en càncer de mama es pugui continuar des de les Terres de l’Ebre, perquè els equips mèdics d’investigació de la Fundació Doctor Ferran i del Projecte Emma puguin consolidar la seva feina i perquè les Terres de l’Ebre es converteixin en un referent en aquest àmbit, ja que fins ara anàvem a remolc d’altres territoris. Els quatre consells comarcals ens posem a la vostra disposició perquè pugueu continuar endavant”, ha expressat Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta.

"És essencial que les administracions ens impliquem amb projectes com l'Emma, una iniciativa que ajuda a combatre el càncer de mama, una greu malaltia que per desgràcia afecta moltes dones. A més, es tracta d'un projecte que vol retenir el talent. Per tant, nosaltres sempre treballarem al costat d'aquells que fomenten que els joves de les Terres de l'Ebre, que estan molt preparats, puguin treballar i viure a la seva terra i no hagin de marxar fora”, ha assenyalat Joan Roig, president del Consell Comarcal del Montsià.

Per la seva banda, Carlos López, investigador principal del Projecte Emma, ha agraït als quatre consells comarcals l’adquisició de 2.000 polseres solidàries de les que ha posat a la venda l’empresa Homatic Vending i la recaptació de les quals va destinada de manera íntegra al Projecte Emma. “És una iniciativa de la gent i sabem que no es paren de vendre. Malgrat l’època que estem vivint a causa del coronavirus, estem aconseguint que, a poc a poc, estiguem més a prop de l’objectiu econòmic del Projecte Emma”, ha indicat López.

Actualment, s’han superat les 12.000 polseres solidàries venudes per recaptar fons pel Projecte Emma. Eugenia Cortijo, directora d’Homatic Vending, ha explicat que la motivació de col·laborar amb el Projecte Emma va ser la seva temàtica. “Per desgràcia, el càncer de mama ens toca a totes les famílies i grups d’amics. Per això, val la pena col·laborar i ajudar els investigadors. També perquè a un projecte nascut a les Terres de l’Ebre no li podem donar l’esquena de cap manera i, donant-li suport, ens fem sentir i donem a conèixer que aquí també tenim gent vàlida en el camp de la investigació”, ha apuntat Cortijo. Les polseres es venen al preu d’un euro i dins del paquet en què es distribueixen s’hi troba un codi QR que va directament a la web que explica el projecte perquè tothom qui vulgui hi pugui fer l’aportació que consideri oportuna. En aquest sentit, Xavier Faura, president del Consell Comarcal del Baix Ebre, ha volgut agrair a l’empresa Homatic Vending i a la resta del teixit empresarial ebrenc la seva predisposició en col·laborar en una projecte que “és en benefici de tots”.

El Projecte Emma és una iniciativa de la Fundació Doctor Ferran per reforçar la investigació biomèdica en el càncer de mama. En representació de l’entitat, Marie-France Domenech, ha agraït als consells comarcals la seva participació i suport, més important que mai en aquests moments. “Aquest projecte ens dona visibilitat però volem recordar que des de la fundació fomentem la investigació donant beques a grups d’investigadors del territori i que ho fan per al territori. En dos casos concrets, s’han convertit en grups emergents a nivell estatal. Per això, cal fer difusió i que se sàpiga que al territori tenim molts investigadors reconeguts i que en part ha estat gràcies a la Fundació Doctor Ferran”, ha subratllat Domenech.