Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Els consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià aborden la problemàtica dels robatoris de garrofes

Els consells comarcals del Baix Ebre i el Montsià aborden la problemàtica dels robatoris de garrofes
09/09/2020

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, s’ha reunit avui amb el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig, i amb el director dels serveis territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez, amb l’objectiu d’abordar conjuntament la problemàtica dels robatoris de garrofes.

La trobada ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal del Montsià. A la reunió s’ha volgut remarcar la preocupació pel constat augment de robatoris als entorns rurals de les comarques de Montsià i Baix Ebre, una situació que enguany s’han agreujat a causa de l’increment del preu de la garrofa. També s’ha posat en relleu que aquests actes suposen un greu perjudici per a l'agricultura del territori, i que només fan que menyscabar l’economia agrícola del territori, que de per si ja es troba en una situació difícil.

Sobre aquesta situació el president del Consell Comarcal del Montsià ha volgut insistir a fer costat als pagesos i les pageses del territori: “Totes les administracions ens hem de posar a treballar immediatament per revertit la situació del sector agrícola, un sector cabdal i que es troba permanentment en crisi. Cal adoptar mesures tant de prevenció i com sanció dels robatoris de garrofes o de qualsevol producte agrícola, per dissuadir als lladres i protegir les collites dels agricultors i les agricultures de les nostres comarques.”

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre ha destacat la importància de la necessitat d’una coordinació entre les administracions: “Des dels consells comarcals considerem que és necessària la coordinació entre el departament d’Agricultura i els Mossos per requerir als magatzems que no només identifiquen els venedors de garrofes amb les dades personals i els quilos que aporten, sinó que cal que presenten la DUN per tal de justificar la titularitat de la producció de garrofes i garantir la traçabilitat del producte.”