Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El nombre d’usuàries del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Baix Ebre s’incrementa

El nombre d’usuàries del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Baix Ebre s’incrementa
Prop de 1.400 alumnes de diferents centres educatius ebrencs segueixen en directe, via streaming, l'acte commemoratiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Envers les Dones
25/11/2020

El nombre d’usuàries del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Baix Ebre ha registrat enguany un increment, sobretot després del confinament. Així les tècniques del SIAD han atès 196 dones i han realitzat 815 actuacions, 27 de les quals atencions a dones víctimes de violència, des de principi d’any; mentre que en tot el 2019 es van atendre 178 usuàries i es van dur  a terme 431 actuacions. El SIAD Baix Ebre ofereix informació, atenció, orientació i assessorament a totes les dones de la comarca (a excepció de les de Tortosa, que també té servei SIAD) en els àmbits jurídic, psicològic i social.

Avui s’ha celebrat el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. El Consell Comarcal del Baix Ebre, l’Ajuntament de Tortosa i l’Institut Català de les Dones han organitzat un acte commemoratiu a l’Auditori Felip Pedrell que han seguit en directe, via streaming, prop de 1.400 alumnes de diferents centres educatius de les Terres de l’Ebre.

L’acte ha tingut un record per les dones mortes per violència masclista enguany a Catalunya amb l’encesa d’onze espelmes, una de les quals blanca en record d’una de les víctimes que era menor d’edat. La lectura del manifest del 25N ha anat a càrrec de l’alumna de l’Institut de l’Ebre Carla Blaya Bel, i l’acte ha finalitzat amb l’espectacle ‘Ni gota!’ de la companyia Teatrant.

Per la seua banda, el vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre, Ivan Garcia, ha destacat que l’acte organitzat conjuntament entre les diferents administracions permet conscienciar i sensibilitzar els joves. “És imprescindible que totes les administracions i els agents socials treballem de forma conjunta i coordinada per l’erradicació de totes les violències. A més hem d’apel·lar a la no complicitat de l’entorn amb els agressors, no s’hi val a mantenir una postura neutral”, ha manifestat Garcia.