Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal rehabilitarà l'antiga estació de tren de Camarles per fer-hi habitatges d'urgència social

El Consell Comarcal rehabilitarà l'antiga estació de tren de Camarles per fer-hi habitatges d'urgència social
La Corporació en sessió plenària aprova signar amb ADIF un contracte d'arrendament de l'edifici actualment en desús
22/02/2019

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat en sessió plenària signar amb l'organisme públic Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (ADIF) un contracte d’arrendament de l'antiga estació de tren de Camarles per rehabilitar-la en habitatges d'urgència social.

La institució comarcal preveu invertir 61.000 euros en la rehabilitació d'aquest equipament per disposar de dos habitatges d’allotjament temporal de curta durada, un servei que cap municipi de la comarca disposa actualment, a excepció del de Tortosa.

Els destinataris d'aquests habitatges podran ser persones o famílies que per una catàstrofe, incendi o inundació s'hagin quedat sense la residència habitual i no tinguin cap altra alternativa d'allotjament. Així mateix, també podran beneficiar-se persones que hagin estat desnonades del seu habitatge per sentència judicial, per declaració municipal de ruïna de l'edifici on viuen o bé per conflictes familiars, entre altres casos.

D'altra banda, el ple ha aprovat implementar la Targeta Solidària, una targeta de prepagament a través de la qual es canalitzaran de manera progressiva els ajuts d'urgència social del Tiquet Fresc.  Aquesta iniciativa permet complementar la dieta de les persones que es troben en el llindar de la pobresa amb productes frescos, per tal d’aconseguir una dieta equilibrada i saludable.

En aquesta sessió del mes de febrer, el ple ha aprovat la convocatòria dels premis anuals d'Emprenedoria, Projecte Jove, Solidaritat i Fotografia de la Gent Gran.

El premi a l'Emprenedoria, que enguany arriba a la tretzena edició, pretén fomentar l’esperit emprenedor i innovador en el món de l'empresa, i potenciar les oportunitats de negoci al Baix Ebre. Té una dotació econòmica de 1.000 euros i inclou l’assessorament tècnic i el suport logístic dels tècnics del Viver d’empreses i Centre de Negocis Baix Ebre Innova per fer l’acompanyament tècnic necessari del nou projecte.

El Premi Projecte Jove distingirà la millor iniciativa juvenil desenvolupada a la comarca durant el 2019 amb una dotació econòmica de 1.000 euros. Així mateix, el jurat podrà concedir, si ho creu oportú, un accèssit de 500 euros.

Per la seva banda, el Premi Solidaritat, dotat amb 1.500 euros, té com a finalitat reconèixer la millor iniciativa social o solidària desenvolupada durant el 2019 per entitats públiques o privades del Baix Ebre.

El Premi de Fotografia, que la institució comarcal convoca per quart any consecutiu a instàncies del Consell Consultiu de la Gent Gran, pretén estimular la creativitat de les persones jubilades de la comarca i concedirà dos premis de 250 i 120 euros.

D’altra banda, el ple ha aprovat les bases reguladores per a la creació d’una borsa de treball d’auxiliar tècnic informàtic.

El ple també ha aprovat un conveni amb el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO) per executar el projecte estratègic denominat 'Custòdia per desenvolupament' amb l'objectiu d'identificar, catalogar i protegir, amb la implicació de municipis i entitats, els espais d'interès patrimonial ubicats en finques privades de les dues comarques. Aquest projecte compta amb un pressupost de 29.981 euros finançats en un 90 per cent per la Generalitat i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i la resta pels consells comarcals del Baix Ebre i Montsià.

D'altra banda, la Corporació comarcal ha donat llum verda al conveni de col·laboració amb el Centre Associat de la UNED a Tortosa per  fomentar l’accés a la cultura i el coneixement de les persones majors de 55 anys. Aquest conveni, que l'ens comarcal renova per tercera vegada,  estableix que l’ens comarcal col·laborarà amb la  iniciativa denominada UNED Sènior, un programa formatiu adreçat a majors de 55 anys que inclou temes d’actualitat i estratègies de desenvolupament personal. En aquest sentit, el  Consell Comarcal becarà els alumnes d’UNED Sènior per contribuir a finançar el cost de la matrícula i, a la vegada, cedirà els espais propis de la institució per a aquelles activitats relacionades amb aquesta iniciativa o  amb l’activitat general del centre associat de la UNED a Tortosa.