Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre distribueix més de 49.000 quilos d’excedents alimentaris

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre distribueix més de 49.000 quilos d’excedents alimentaris
05/03/2014

L’ens comarcal del Baix Ebre continua en la seva tasca d’ajudar a les persones més desafavorides de la comarca. En aquest línia, el darrer any, l’ens ha repartit 49.470 quilos d’aliments del Pla d’Ajuda Alimentari de la Unió Europea entre els diferents municipis de la comarca.

Una acció que té la finalitat, en primer lloc, de posar a la disposició de les persones necessitades aliments bàsics de qualitat de forma gratuïta i, en segon lloc, utilitzar els excedents de certs productes agraris europeus en poder dels organismes públics d’intervenció de la Unió Europea. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha manifestat que “la distribució dels excedents alimentaris s’emmarca en les diferents accions que des de l’ens comarcal realitzem per tal d’ajudar a les famílies més desafavorides de la comarca”.

L’arribada dels excedents alimentaris s’ha realitzat en tres fases. Una primera al mes de juliol, una segona al mes d’octubre i, finalment, una tercera al mes de febrer de 2014. Els aliments rebuts es divideixen en dues categories: els aliments làctics, com ara la llet, llet de continuació, natilles, formatge, etc, i aliments derivats dels cereals com per exemple espaguetis, macarrons, arròs blanc, etc.

La consellera d’Atenció a les Persones, Julia Celma, ha destacat que “la prestació d’aquest servei, en un context com l’actual, esdevé imprescindible”. Per aquest motiu, Celma ha subratllat que “des del consell comarcal es condensen part dels esforços per donar suport a tota aquella gent que més ho necessita”.

El personal del Departament de Serveis Socials de l’ens comarcal planifica la recollida i la recepció dels aliments per tal que aquests siguin repartits entre les persones més necessitades de la comarca. Aquest servei es realitza a tots els municipis exceptuant Tortosa que, al ser una població de més de 20.000 habitants, rep aquest servei mitjançant diverses entitats, com ara Creu Roja o Càritas, que també estan adherides a aquest pla.

Aquesta ajuda s’emmarca en l’àmbit de les urgències socials del Consell Comarcal del Baix Ebre. Així doncs, a part de la distribució d’aliments, l’ens comarcal també ofereix les prestacions d’Urgències Socials i el projecte Tiquet Fresc.