Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre combina formació i coneixement en el nou catàleg de xerrades de la Gent Gran

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre combina formació i coneixement en el nou catàleg de xerrades de la Gent Gran
28/02/2014

Amb la finalitat d’aprofundir en aquelles temàtiques que més interessen a la gent gran i apropar els serveis de l’ens comarcal a la ciutadania, el Consell comarcal del Baix Ebre ha presentat un catàleg de formació que contempla diferents xerrades i tallers específics dirigits al sector de la gent gran de la comarca.

La presentació del catàleg de formació s’ha realitzat a la seu de l’ens comarcal. A l’acte han assistit el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, la directora territorial de Benestar i Família a les Terres de l’Ebre, Manolita Cid, el responsable de l’Oficina de Gent Gran de Catalunya, Agustí Vilà, i el coordinador de l’Àrea de Serveis Socials de l’ens comarcal, Josep Miralles.

En total, s’ha presentat un catàleg de més de 15 xerrades relacionades amb temàtiques d’interès general i amb els serveis que gestiona l’ens comarcal. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha subratllat que “el catàleg dóna resposta i anàlisi a aquells temes que més interès generen en el sector de la gent gran i, a la vegada, posen un èmfasi espacial en el fet de mostrar i apropar a la ciutadania els diferents serveis comarcals”.

La conferència més ressaltada es realitzarà el proper dia 22 de març, al Viver d’Empreses Baix Ebre Innova, i anirà a càrrec de la doctora nutricionista, Maria José Rosselló, que analitzarà els hàbits alimentaris de la gent gran. La resta de xerrades s’emmarquen en àmbits com ara els serveis socials, l’adopció, les noves tecnologies, visites guiades, medi ambient, protocol, salut, etc.

El catàleg, doncs, combina formació i coneixement per tal de despertar la curiositat de la gent gran. Un sector que, segons ha manifestat la directora territorial de Benestar i Família a les Terres de l’Ebre, Manolita Cid, disposa d’una “ànima especial atesa la seva experiència, les seves virtuts i els seus valors”. Segons Cid, la “unió d’aquests factors, juntament amb el seu treball i esforç, han ajudat a construir un llegat significatiu per als ciutadans del nostre país”.

Finalment, , el responsable de l’Oficina de Gent Gran de Catalunya, Agustí Vilà, ha presentat el Setè Congrés Nacional de la gent gran de Catalunya i ha animat a tots els presents a participar-hi d’una forma activa. Aquest congrés aplega representants de les persones grans de Catalunya, d’associacions, i persones expertes i professionals que durant diverses jornades de treball reflexionaran sobre la realitat que viu aquest sector.