Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre adjudica un 85% dels ajuts individuals de menjador

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre adjudica un 85% dels ajuts individuals de menjador
25/02/2014

L’ens comarcal del Baix Ebre ha atorgat aquest curs acadèmic 1.047 ajuts de menjador. En total, un import global d’adjudicació que ascendeix a 580.000€ destinats a ajudar a les famílies del Baix Ebre. Aquestes dades s’han presentat en una reunió amb les AMPA i equips directius dels centres escolars de la comarca.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha manifestat que “aquestes dades posen clarament de manifest que des de l’ens comarcal es dóna una prioritat màxima a les ajudes dirigides a l’ensenyament ja que aquestes permeten beneficiar a moltes persones de la comarca”. A part del president de l’ens, a la reunió també han assistit el conseller d’Ensenyament, Joan Font, el gerent de l’ens comarcal, Kilian Franch, la coordinadora de l’àrea de Foment de la Cohesió Social, Olga Franch, i la tècnica d’Ensenyament.

Les xifres presentades enguany representen la quantitat històricament més alta de beques adjudicades i d’import global d’adjudicació. D’aquesta manera, s’han atorgat 1.047 ajuts individuals de menjador a raó de 587.210,87€. Aquestes dades incorporen l’augment de percentatge, d’un 35% a un 50%, que han gaudit 184 alumnes i 9 noves sol·licituds aprovades. Amb tot, el president ha subratllat que s’està complint la màxima de què “cap nen ni cap nena del Baix Ebre, que ho necessiti, es quedi sense ajut de menjador”.

En aquesta línia, cal destacar que el Consell Comarcal del Baix Ebre, i malgrat les dificultats de tresoreria de l’administració, realitza els pagaments de les beques de menjador un mes després de la seva justificació per tal de no carregar els costos a les famílies. Situació que també es produeix en altres qüestions de caire social. Segons el conseller d’Ensenyament, Joan Font, aquest fet mostra que “des de l’ens s’està treballant constantment amb la finalitat de donar suport i estar al costat de les famílies”.

En el transcurs de la reunió també s’han donat a conèixer els nous criteris per a les bases que han de regir els ajuts individuals de menjador per al curs 2014-2015.