Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal aprova l’addenda 2018-19 del contracte programa de serveis socials que s’eleva a 4,2 M€

Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
El Consell Comarcal aprova l’addenda 2018-19 del contracte programa de serveis socials que s’eleva a 4,2 M€
El ple de la Corporació ratifica la sol·licitud d'una subvenció de 496.104 euros per continuar el 2019 amb el projecte Baix Ebre Avant
26/10/2018

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat l’addenda corresponent al període 2018-2019 del contracte programa 2016-2019 per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Aquest addenda dota el Consell Comarcal amb 4,2 milions d’euros per finançar els serveis socials bàsics i especialitzats, lluitar contra la pobresa i impulsar programes de reforç de la cohesió social i de promoció de la igualtat. Entre les novetats que incorpora el 2019 hi ha l'ampliació de personal dels Equips Bàsics d'Atenció Social Primària (EBASP), amb tres administratius i dos tècnics, i dels Equips d'Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA), amb un tècnic.

D'altra banda, el Consell Comarcal ha aprovat sol·licitar una subvenció de 496.104 euros al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) per finançar les accions proposades el 2019 en el projecte Treball a les 7 comarques. L'objectiu d'aquesta iniciativa, coneguda també amb el nom de projecte Baix Ebre Avant, és estimular l'activitat econòmica i generar ocupació a la comarca.

Entre les accions que s'hi proposen hi ha la consolidació del dispositiu d'inserció sociolaboral, un programa d'assessorament a microempreses i pimes, un pla d'acció per consolidar el Baix Ebre com a destinació cicloturística, i diverses assistències tècniques per impulsar la concertació territorial i una Agència de Desenvolupament Local.

La proposta aprovada també inclou un estudi per diagnosticar i conèixer les necessitats de la indústria manufacturera del Baix Ebre i la realització de seminaris de màrqueting digital i d'habilitats comercials i de gestió. L'import d'aquest projecte s'eleva a 551.227 euros i la subvenció sol·licitada correspon al 90 per cent del cost.

Així mateix, la Corporació comarcal ha ratificat una sol·licitud de subvenció de 453.153,99 euros al SOC per executar el 2019 el programa Enfeina't amb l'objectiu de facilitar la pràctica laboral i l’adquisició d’experiència a un total de 15 persones en situació d’atur. Les contractacions laborals tindran una durada de 12 mesos i les persones contractades rebran l'assessorament d'una persona tècnica de referència per assolir una millor adaptació al lloc de treball i un reforç competencial per facilitar el retorn al mercat laboral. Enguany han estat 9 les persones que s'han contractat gràcies a aquest programa.

En el marc de les polítiques d'ocupació, el plenari també ha ratificat una altra sol·licitud de subvenció al SOC per import de 91.523 euros amb l'objectiu de continuar el 2019 el programa UBICAT amb la participació de 50 persones. Aquest programa té com a objectiu desenvolupar actuacions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional de persones en situació d’atur que per motius de salut, familiars o altres situacions personals van haver de deixar de treballar. Així mateix, la Corporació ha ratificat la sol·licitud d'una subvenció de 84.960 euros per al programa Projectes Singulars en el que actua com a promotor l'Ajuntament de Tortosa.

En la sessió d'octubre s'han aprovat les bases reguladores d'ajuts d'urgència social sobre pobresa energètica, per al període comprès entre l'1 de juliol i 31 de desembre de 2018, i els convenis a signar amb diferents ajuntaments de la comarca per al cofinançament del transport escolar postobligatori i no obligatori. 

D'altra banda, la regidora d'ERC de l'Ajuntament de Roquetes, M. Teresa Moreso Gisbert, ha pres possessió del càrrec de consellera comarcal en substitució de Francesc Gas, que va renunciar-hi en incorporar-se com a diputat a la Diputació de Tarragona.

El ple també s'ha manifestat a favor del desdoblament de la N-420, la C-43 i la C-12 fins al Corredor del Mediterrani.