Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

400 escolars del Baix Ebre participen en l’acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones

Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
400 escolars del Baix Ebre participen en l’acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones
05/03/2020

Un total de 400 alumnes de nou centres de primària del Baix Ebre han participat avui en l’acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones organitzat conjuntament pel Consell Comarcal del Baix Ebre, l’Institut Català de les Dones i l’Ajuntament de Tortosa i que ha tingut lloc a l’auditori Felip Pedrell de Tortosa.

L’alumnat de l’institut escola Daniel Mangrané de Jesús, l’escola Sant Llàtzer de Tortosa, l’escola Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes i l’escola el Temple de Tortosa han representat contes no sexistes que eliminen els estereotips dels contes clàssics. També hi ha hagut una actuació de l’escola de dansa Dance&Fun.

Pel que fa a la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones també ha anat a càrrec dels alumnes, una declaració que reivindica la igualtat entre homes i dones perquè és un valor i un element cau per l’erradicació del sistema heteropatriarcal androcèntric i sexista imperant. “El dret a la igualtat de dones i homes fa temps que ha estat reconegut en el marc jurídic, però la realitat diària ens demostra que aquest dret encara no és efectiu en la nostra societat, on la diferència entre el salari mitjà dels homes i les dones és del 23% i el sostre de vidre continua sent un obstacle per les dones”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, en declaracions als mitjans de comunicació. “Des del món local reivindiquem els drets de les dones i el dret a disposar de polítiques públiques en perspectiva de gènere”, ha afegit Faura.