Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Una trentena de cuiners ebrencs es formen en cuina japonesa al centre d’EbreTerra

Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Una trentena de cuiners ebrencs es formen en cuina japonesa al centre d’EbreTerra
L'èxit d'aquesta acció formativa ha permès programar dos nous cursos de cuina japonesa que s'impartiran entre setembre i octubre
21/06/2018

L'espai de cuina d'EbreTerra a Deltebre ha acollit per primera vegada dos cursos de formació en cuina japonesa, organitzats per l'empresa e-Forma't i amb el suport del Consell Comarcal del Baix Ebre. Aquests cursos, subvencionats al 100 per cent pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, han estat adreçats majoritàriament a treballadors en actiu del sector de la restauració i han estat impartits pel sushiman del restaurant Sukomi de Tortosa, Hèctor Ribeiro.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, acompanyada pel conseller comarcal d’EbreTerra, Kilian Franch, ha assistit a la cloenda dels cursos al costat de la directora d'e-Format, Anna Casanova, per lliurar els diplomes als 33 alumnes que s'han format en cuina japonesa.
L'èxit que ha tingut aquesta acció formativa ha permès programar dos nous cursos de cuina japonesa que s'impartiran de nou a l'espai de cuina d'EbreTerra, entre els mesos de setembre i octubre. La directora d'e-Forma't, empresa dedicada a la formació i consultoria amb seu al Viver d’Empreses de Baix Ebre Innova, ha explicat que l'èxit de participació ha confirmat la demanda que hi ha actualment a les Terres de l'Ebre per rebre una formació d'aquestes característiques.

La presidenta del Consell Comarcal, Sandra Zaragoza, ha recordat que l'espai de cuina d'EbreTerra està a disposició de totes aquelles empreses que necessitin un equipament professional per fer formació, demostracions o promocions relacionades amb la cuina o la gastronomia. En aquest sentit, ha destacat la importància de la gastronomia com a pol d'atracció turística i la necessitat que el Baix Ebre tingui cuiners competitius tant pel que fa a cuina local com internacional, com és en aquest cas la japonesa.

Per la seva part, el conseller comarcal Kilian Franch ha manifestat la seva satisfacció per la reactivació de cursos formatius a EbreTerra aprofitant l’equipament professional de cuina que ofereix aquest centre d’inspiració turística. “La gastronomia és turisme i el turisme és activació econòmica”, ha remarcat als alumnes d’aquests cursos, bona part dels quals cuiners professionals del Baix Ebre, Montsià i Baix Maestrat.

Un cop acabat l'acte de lliurament de diplomes s'ha fet una degustació de cuina japonesa a la sala Ramon Calvo d’Ebreterra.