Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Més d'una vintena de persones nouvingudes aprenen català gràcies al programa 'Lletres per a tothom'

Més d'una vintena de persones nouvingudes aprenen català gràcies al programa 'Lletres per a tothom'
La iniciativa impulsada pel Consell Comarcal s'emmarca en el Pla de Ciutadania i Immigració del Baix Ebre i ha estat impartida per Obre't'Ebre
30/01/2019

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha clausurat avui a Roquetes 'Lletres per a tothom', un programa d'alfabetització en català adreçat a persones adultes d'origen estranger. Més d'una vintena de persones nouvingudes d'origen magrebí han assistit al Casal de Joves de Roquetes a aquesta formació, que ha estat impartida per l'associació Obre't'Ebre. 

El programa 'Lletres per a tothom' s'ha adreçat a persones immigrades que no saben llegir o escriure en cap llengua i que no coneixen el català, per iniciar-se en la lectura i l’escriptura en català i, d'aquesta manera, augmentar la seva capacitat de participar en la vida social i col·lectiva. 

El conseller comarcal d'Ensenyament i tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Roquetes, Josep Codorniu, ha presidit el lliurament de diplomes tot agraint l'assistència a les persones que hi han participat. "Les Terres de l'Ebre sempre han estat terra d'acollida i la llengua és una eina que necessitem per conviure millor", ha indicat.

El programa, emmarcat en el Pla comarcal de Ciutadania i Immigració del Baix Ebre, ha tingut una durada de 90 hores lectives, a les quals se n’han afegit 30 més d’activitats que s'han desenvolupat a través de parelles lingüístiques.