Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Lluís Llach presenta el Fòrum per al Debat Constituent als alcaldes del Baix Ebre

Lluís Llach presenta el Fòrum per al Debat Constituent als alcaldes del Baix Ebre
L'objectiu és impulsar un procés de debat en què la societat civil defineixi les bases constitucionals del futur polític de Catalunya
25/03/2019

El president del consell assessor del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, Lluís Llach, ha presentat als alcaldes del Baix Ebre aquest òrgan autònom i provisional que té com a objectiu impulsar un procés de debat constituent en el que la societat civil i la ciutadania defineixi les bases constitucionals del futur polític de Catalunya.

En el marc d'un Consell d'Alcaldes extraordinari, Lluís Llach ha esplicat el full de ruta que seguirà l'organisme amb una filosofia "de baix cap a dalt". Un cop s'hagin acabat les presentacions d'aquest òrgan a tots els alcaldes de Catalunya, es desenvoluparan fins el mes de desembre tot un seguit de debats ciutadans tant a escala local com comarcal i regional per parlar sobre els drets i garanties, la participació ciutadana i el model de democràcia, l’estructura de poders de l’Estat, l’organització territorial, el model econòmic, els recursos naturals i el medi ambient, i la seguretat i la política internacional. els resultats d'aquests debats s'introduiran en una plataforma online i posteriorment es convocarà un Fòrum Cívic i Social.

Aquest Fòrum estarà integrat per un nombre d’entre mil i dues mil persones, i compost per quatre grups:  ciutadans i ciutadanes elegides per sorteig entre els voluntaris inscrits que hagin participat en els debats ciutadans constituents previs; ciutadans i ciutadanes elegides per sorteig de la totalitat de la població major de 16 anys; delegats i delegades d’entitats, associacions i organitzacions de la societat civil; i  per càrrecs electes municipals distribuïts d’acord amb el percentatge proporcional de la seva representació. La funció del Fòrum serà elaborar, a partir dels resultats dels debats ciutadans realitzats en tot el territori, les bases constitucionals del futur polític de Catalunya.