Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre recupera la Trobada de la Gent Gran amb una gran participació

La presidenta comarcal Sandra Zaragoza, amb Maria Cinta Esmel (tercera per l'esquerra), elegida àvia del Baix Ebre 2018, i la resta de candidats distingits en la Trobada de la gent Gran celebrada a Camarles.Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre recupera la Trobada de la Gent Gran amb una gran participació
Al voltant de 250 avis i àvies en representació d'una quinzena d'associacions i casals del Baix Ebre es van aplegar aquest dissabte a Camarles
18/06/2018

Al voltant de 250 avis i àvies en representació d'una quinzena d'associacions i casals del Baix Ebre es van aplegar aquest dissabte a Camarles per participar en la Trobada de la Gent Gran organitzada pel Consell Comarcal. Aquesta celebració s'ha recuperat, després de vuit anys de no convocar-se, a proposta del Consell Consultiu de la Gent Gran, òrgan consultiu i de participació de la institució comarcal que vetlla per la millora del benestar i la qualitat de vida dels nostres iaios i iaies.

Amb un format de caràcter més cultural, l'objectiu d'aquesta trobada ha estat aplegar representants de les diferents associacions i casals en una jornada festiva i de convivència que permetés, a la vegada, compartir experiències d'activitats. 

Els actes es van iniciar al migdia a la pista poliesportiva dels Lligallos. La presidenta del Consell comarcal, Sandra Zaragoza, acompanyada pel vicepresident Dani Andreu; el conseller comarcal de Serveis a les Persones, Lluís Pegueroles; i el representant de l'Ajuntament de Camarles, el regidor Ramon Brull; va donar la benvinguda a tots els assistents. Sandra Zaragoza va emmarcar aquesta trobada dins les accions de la institució comarcal encaminades "a potenciar l'envelliment actiu, per a què els nostres avis i àvies arriben a la vellesa en bones condicions de salut, promovent la seva participació en la societat, afavorint la seva formació i garantint els seus drets de viure una vida activa i amb qualitat".

A continuació la companyia Delta Teatre va representar l'obra 'Fidel, fidelito, fidelón', que va entusiasmar el públic assistent, i tot seguit al Restaurant Pla d'En Roca es va fer el dinar de germanor i l'elecció per sorteig de l'avi o àvia del Baix Ebre 2018, entre els candidats proposats per les diverses associacions. Aquesta distinció va recaure en aquest primera edició en Maria Cinta Esmel Lliberia, de 77 anys i representant de l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Bítem. La presidenta comarcal li va lliurar el diploma acreditatiu i un lot de productes gentilesa de la Cooperativa Arrossaires del Delta de l'Ebre. L'homenatjada, que durant la seva vida laboral va exercir de cartera rural a Bítem, va agrair aquesta distinció i va animar la institució comarcal a continuar aquesta trobada en propers anys.

La resta de candidats proposats van ser Teresa Giménez Fornós, de la Cava-Deltebre; Benita Costea Garcia, de Tivenys; Teresa Pla Lluís, d'Aldover; Juan Luís Gabriel Bru, de Paüls; Dolores Agramunt Bertomeu; de Deltebre; Maria Cinta Gilabert Blanch, de l'Aldea; i Alberto Tafalla Sabaté; dels Reguers, als quals també se’ls hi va lliurar un diploma de reconeixement.

La fi de festa va anar a càrrec de la soprano Andrea Martí i el pianista Miquel Esquinas, estudiants del Conservatori de Musica de la Diputació de Tarragona a Tortosa, que van aconseguir emocionar els assistents.