Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre posa en marxa una estació de recàrrega per a vehicles elèctrics

Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre posa en marxa una estació de recàrrega per a vehicles elèctrics
La presidenta Sandra Zaragoza remarca l'aposta de la institució per la mobilitat sostenible i la qualitat de vida dels habitants del Baix Ebre
23/04/2018

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha posat en marxa avui una estació de recàrrega pública i gratuïta per a vehicles elèctrics, ubicada a l'exterior de l'accés al recinte de la institució. Aquesta nova infraestructura, instal·lada per l'empresa Etecnic Mobilitat Elèctrica, consta de dos punts de càrrega semiràpida i ha tingut un cost de 51.378,9 euros, que ha aportat el Consell Comarcal amb una subvenció de 20.000 euros de l'Institut Català d'Energia (INCAEN).

Un dels punts de subministrament, de corrent continua, permet carregar en poc més d'una hora la bateria d'un vehicle elèctric convencional mentre que l'altre, de corrent alterna, permet fer-ho en un temps comprès entre les dues i quatre hores. En aquesta nova estació podran accedir-hi vehicles elèctrics de qualsevol marca i tipologia, ja siguin cotxes, furgonetes, motocicletes o bicicletes.

Per fer ús d'aquesta estació de recàrrega, els propietaris de vehicles elèctrics hauran de sol·licitar prèviament al Consell Comarcal del Baix Ebre l'emissió d'una targeta de mobilitat elèctrica que els donarà accés gratuït al subministrament. També podran accedir-hi al servei els titulars de targetes de mobilitat elèctrica expedides per institucions adherides a l'Aliança dels Municipis per a la Interoperabilitat dels punts de recàrrega (Tortosa, Amposta, Cambrils, Reus, Lleida o Barcelona, entre d'altres).

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, acompanyada pel conseller comarcal de Gestió Ambiental, Francesc Gas, i el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tortosa, Alfredo Ferré, ha remarcat en l'acte inaugural l'aposta de la institució per la mobilitat sostenible a la comarca i la qualitat de vida dels seus habitants. "Els vehicles elèctrics són el futur i la seva progressiva implantació i consolidació depèn d'infraestructures com aquesta que garanteixi la mobilitat sostenible i eficient", ha indicat la presidenta comarcal.

Per la seva part, el conseller comarcal Francesc Gas ha explicat que la posada en marxa d'aquesta estació de recàrrega elèctrica era un dels objectius marcats en aquest mandat per promocionar l'energia neta i disminuir els efectes contaminants dels hidrocarburs al Baix Ebre. El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tortosa, Alfredo Ferré, ha agraït l'aposta feta per la institució comarcal per promoure la mobilitat sostenible i augmentar fins a tres les estacions de recàrrega al municipi de Tortosa. Les altres dos finançades per l'Ajuntament de Tortosa es troben en servei al barri de Ferreries i a l'avinguda de la Generalitat.