Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

El Consell Comarcal del Baix Ebre i els empresaris de la Via Verda de la Val de Zafán treballaran conjuntament per potenciar la via

Imatge
 
El Consell Comarcal del Baix Ebre i els empresaris de la Via Verda de la Val de Zafán treballaran conjuntament per potenciar la via
19/02/2020

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura i el vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Jordi Jordan, s’han reunit avui amb els representants de l’Associació d’Empresaris de la Via Verda de la Val de Zafán, entitat que agrupa una vintena d’empresaris catalans i aragonesos. El president de l’associació, Ferran Rosselló, ha manifestat la problemàtica que implica la manca de gestió conjunta de tot el traçat de la via i la promoció dels diferents trams per separat.

Des del govern comarcal s’ha traslladat a l’associació d’empresaris la voluntat que sector públic i empresarial treballen conjuntament per potenciar la Via Verda de la Val de Zafán. “Per tal de situar-nos en els mercats internacionals com a destinació cicloturística hem d’oferir un itinerari amb un recorregut llarg”, ha assenyalat Faura. Per la seua banda, els empresaris han posat com a model d’exemple el funcionament de les vies verdes de Girona, on les diferents rutes ciclistes es promocionen conjuntament a través d’un consorci.

Durant la reunió s’ha presentat als representants dels empresaris el projecte de recuperació de l’antic traçat del Carrilet per convertir-lo en via verda, un itinerari que quedarà connectat amb la Via de la Val de Zafán. Finalment, s’ha avançat als representants de l’associació empresarial la voluntat d’organitzar una jornada sobre la Val de Zafán a Tortosa amb la participació de tots els agents públics i privats del traçat.