Escut del Consell Comarcal del Baix Ebre

Atenció al Ciutadà | 977 445 308 | info@baixebre.cat

Avui fa 30 anys es va constituir el Consell Comarcal del Baix Ebre a l'Escola d'Art i Oficis de Tortosa

Imatge
 
Avui fa 30 anys es va constituir el Consell Comarcal del Baix Ebre a l'Escola d'Art i Oficis de Tortosa
Al llarg d'aquestes tres dècades, l'ens ha tingut un paper important en el reequilibri territorial, tant a nivell de Catalunya com de comarca
09/03/2018

El 9 de març de 1988, avui fa 30 anys, es va constituir el Consell Comarcal del Baix Ebre al saló d'actes de l'Escola d'Art i Oficis de Tortosa. La primera Corporació comarcal la integraven 10 representants de CiU, 8 del PSC, 4 d'Alianza Popular, un d'Independents per Deltebre, un d'Iniciativa per Catalunya i un de l'Agrupació d'Independents per l'Aldea. El candidat de CiU, Mariano Curto Forés, va ser elegit primer president de la institució comarcal. (Podeu consultar l'acta, avui ja històrica, clicant en aquest enllaç).

Al llarg d'aquestes tres dècades, aquesta Administració ha tingut un paper importantíssim en el reequilibri territorial, tant a nivell de Catalunya com a nivell de comarca, dotant els municipis petits dels mateixos serveis de qualitat que poden tenir altres de grans.

El desplegament de la xarxa de serveis socials i atenció a la infància i adolescència, l'impuls al sector ecònòmic i la creació d'ocupació, l'impuls a l'emprenedoria a través del Viver d'Empreses de Camarles, la recollida i tractament de residus, l'aposta per la Via Verda i el turisme, el sanejament de les aigües residuals i els diferents serveis escolars són, entre altres, algunes de les fites aconseguides al llarg d'aquestes tres dècades de Consell Comarcal,  una institució que ha apropat l'administració a la ciutadania i municipis del Baix Ebre.